Jdi na obsah Jdi na menu
 


Posilování

Kontakt na vedoucího oddílu: Vít Růžička , email: vitekruza@seznam.cz , tel.: 733 726 370

MISTROVSTVÍ ČECH MUŽŮ A ŽEN - 22.4.2022 Mladá Boleslav - v kategorii CLASIC PHYSIQUE obsadil Matěj Velich 6.místo

image0.jpeg

 

 

V posilovně proběhla začátkem roku 2022 oprava podlahy, následně byl položen nový koberec.

posilopvna2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl posilování založil v Lomnici nad Lužnicí v roce 1970 Karel Hes, tehdejší učitel tělocviku na základní škole. Z toho důvodu oddíl svou činnost z počátku provozoval ve školní posilovně. Podmínky nebyly ideální, protože oddíl sdílel prostory ještě se školou a ostatními sportovci. Činky a ostatní nářadí si členové vyráběli svépomocí, přesto dosahovali v kulturistických i silových soutěžích obstojných výsledků.

V roce 2012 došlo ke spojení oddílu posilování s DTJ Kondor a následně k přesunu z tělocvičny do lepších prostor s odpovídajícím zázemím. Součástí posilovny jsou tak nyní sprchy, WC a prostorná šatna. DTJ každým rokem postupně modernizuje, nahrazuje staré nářadí a cvičební pomůcky novými. V roce 2020 jsme zakoupili novou lavici na bench press, stojan na kotouče a stojan na jednoruční činky. Do budoucna plánujeme dovybavit posilovnu novými jednoručními činkami, olympijskou osou …

Ke konci roku 2020 měl oddíl posilování 38 členů, z toho 16 mládež do 23 let. Na cvičení dohlížejí tři certifikovaní trenéři, kteří také pomocí rozpisu řídí docházku.